Hur du sökmotoroptimerar

Har du en hemsida eller blogg så vill du förmodligen driva trafik och besökare till din hemsida. Det finns flera olika sätt att få nya besökare till din hemsida, till exempel genom sökmotoroptimering, (SEO).

Sökmotoroptimering ger dig synlighet på google. Google är ju absolut det största verktyget som används för att hitta det man söker på internet. Med sökmotoroptimering skapar du förutsättningar till att hamna högt upp i Googles sökresultat, och andra sökmotorer. Att komma en bra bit på väg med sökmotoroptimering på egen hand är inte särskilt svårt. Du bör dock ha en grundläggande kunskap i att hantera din hemsida genom wordpress.

När du tillämpar sökmotoroptimering ökar du egentligen relevansen för din hemsida och innehåll. Google vill visa sökresultat som är relevanta för det användaren söker efter. Du måste först välja vilka sökord du vill ha hög synlighet på. Tillhandahåller ni städtjänster i Stockholm, kanske ett bra sökord kan vara “städfirma Stockholm”.

Först och främst, Google är väldigt bra på att känna igen synonymer och tänka smart. Med det i åtanke börjar med grunden i sökmotoroptimering, relevant innehåll. Med andra ord, hemsidan ska handla om städning. Tänk inte för mycket sökord, skapa istället en sida som är användarvänlig och relevant, då kommer sökmotoroptimeringen automatiskt.

Använd rubriker på ett lämpligt och ordnat sätt. Varje sida ska ha en H1 rubrik som innehåller sökordet. Du ska inte ha mer än en H1, men kan ha fler H2 eller H3. H2 och H3 med sökordet ska också finnas. Tänk återigen användarvänligt. Försök få med sökordet, men det måste vara bra och logiskt, passar inte hela sökordet in, använd hellre en del av det, tex bra ordet “städfirma”.

Slutligen ska du lägga till Titlar och descriptions för varje sökmotoroptimerad sida. Title och descriptions är den sammanfattningen som faktiskt visas i google sökresultat. Både title och descriptions ska innehålla sökordet. För att skapa dessa kan du enklast använda dig av ett plugin i wordpress, tex SEO YOAST.

Har du gjort allt detta har du kommit en bra bit på väg i din sökmotoroptimering. Din hemsida är relevant och kommer med tiden klättra i Googles sökresultat. Vill du gå lite längre och få en ökad synlighet kan du börja skapa länkar till din hemsida från andra hemsidor. Det kommer vi gå igenom i ett senare inlägg

 

 

 

327

No Responses

Write a response